16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Başpolisler rütbe taktı

KARAMAN'DA BAŞPOLİSLER RÜTBE TAKTI

Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, emniyet teşkilatının ara kademe rütbeli personel ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sınav sonucunda başpolis memuru rütbesine yükselen 28 personel sayesinde işlerin daha düzenli ve kolay yürüyeceğini söyledi.

Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen ayın polisleri ve başpolis memurluğu rütbesine yükselme terfi töreninde konuşan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, teşkilatta her ilk kademe amire 35 polis düştüğünü söyledi.

Bu orana bağlı olarak da vatandaşa doğrudan hizmet vermekte olan birimlerde polis amirlerince yürütülmesi gerekmekte olan bir kısım görevlerin polis memuru rütbesindeki personel tarafından yürütüldüğünü ifade eden Sönmez, ''Bu nedenle teşkilatımızın ara kademe rütbeli personel ihtiyacını karşılamak üzere 3201 sayılı emniyet teşkilatı kanununda yapılan düzenlemeler neticesinde bir sınav yapıldı. Bu sınav sonucunda emniyet müdürlüğümüz kadrosunda görevli 28 polis memuru personelimiz başpolis memuru rütbesine yükselmeye hak kazanmışlardır. Hiyerarşik olarak polis memurunun üstü komiser yardımcısının astı olan başpolis memurlarımız, hizmet kalitesinin arttırılması ve daha iyi bir hizmet sunulabilmesi için vatandaşımıza doğrudan hizmet veren birimlerimizde görevlendirilecekler. Bu arkadaşlarımızla ara kademe rütbeli personel ihtiyacımız karşılanacaktır" dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmasında, ayın polisi seçilen memurlar ile başpolis olan memurlara görevlerinde başarılar diledi. Daha sonra Şubat ve Mart ayında ayın polisi seçilen 8 polis memuru ile başpolis olmaya hak kazanan 28 memura ödülleri ve rütbeleri Vali Süleyman Kahraman ve protokol üyeleri tarafından takıldı. Törene, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kalınsaz, Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Rıza Beşer, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Bayır, daire müdürleri, polis memurları ve polis yakınları katıldı.

KARAMAN'DA BAŞPOLİSLER RÜTBE TAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 17:07:05
Güncelleme :21 Nisan 2011 Perşembe 17:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?