17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Belediye affetmeyecek

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Karaman'da kaçak ve çirkin yapılaşmaya izin vermeyeceklerini belirterek, radikal kararlar almaya devam edeceklerini söyledi. 

İmar konusunda yapılan yanlışların bedelini tüm Karaman halkının çektiğini belirten Belediye Başkanı Ali Kantürk, "Herkesin bildiği gibi geçmiş yönetimin imar uygulamasında yaptığı bir hata, belediyemizi ve Karamanımızı mahkeme kararıyla karşı karşıya bıraktı. 1 yıla yakın zamandır ilimizde imarla ilgili hiçbir şey yapılamadı. Bunun sonucunda da inşaat sektörü tamamen durmuştu. Belediye olarak yapılan uzun ve hummalı çalışmalar sonucu bu sorunu çözdük. İlimizin yıllar sonrasını düşünerek yeni bir imar planı hazırladık" dedi. Başkan Ali Kantürk, kaçak yapılaşmaya izin vermediklerini ve bu uygulamayı bundan sonra da devam ettireceklerini ifade ederek, "Biz belediye olarak kararlıyız. Kararlı olduğumuzu yaptığımız yıkımlarla gösterdik. Hatalı yapılan inşaat veya yer, yine yıkılacak. Yani kimse 'nasıl olsa bir formülü bulunur' diye, böyle bir yapılaşma içine girmesin. Zararlı çıkarlar. Burada müteahhit, mimar ve mühendis arkadaşlarımıza da çeşitli görevler düşmekte. Onlar da mesleki ahlak ve şehrimizin geleceği için üzerine düşen görevi yapsın. Herkes elini taşın altına koyması lazım. Biz Karamanımız'ın yaşanabilir çağdaş bir kent olabilmesi için her türlü zorluğu göğüslemeye hazırız" diye konuştu. 

Başkan Kantürk, yeni imar planına göre şehrin içinde görüntü kirliliği oluşturan, fakat çeşitli sebeplerle şimdiye kadar kamulaştırılamayan bir çok yer içinde harekete geçildiğini kaydederek, "Şehrimiz içinde bir çok yer var, kamulaştırılması lazım. Fakat çeşitli nedenlerle şimdiye kadar bir girişim yapılmamış. Bunun yanında yıllar olmuş bazı yerler istimlak edilmiş. Şahıslara paraları ödenmiş, fakat popülizm politikalar adına şahıslar evlerinden çıkartılmayarak, buralarda oturmaya devam etmiş. Bunların örnekleriyle karşılaşıyoruz. Bu durumdaki şahıslara uyarılarımızı yaptık. Bu durumdaki yerleri yıkıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 16:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?