21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Belediye'de toplu iş görüşmeleri başladı

Karaman Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 478 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Hizmet İş Sendikası ile Karaman Belediyesi arasındaki 3. dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri, Karaman Belediyesi encümen salonunda Belediye Başkanı Ali Kantürk, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediye başkan yardımcıları ile işçi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ali Kantürk, "İnsanların farklı hakları vardır. Siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel haklar gibi. İşçi ve işveren arasındaki önem arzeden haksa, ekonomik ve sosyal haklardır. Bu nedenle işveren ve sendikalar olarak bizler bir araya geliyoruz. Bu görüşmelerde işçilerimizin olduğu kadar belediyemizin de haklarını korumamız lazım. Çünkü işveren ve işçiler olarak bizler birer aile gibiyiz. Onları evlatlarımız gibi görüyor ve onların en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini istiyoruz. Sosyal ve ekonomik hakları ne kadar iyi olursa işlerinde de o kadar başarı elde edeceklerini biliyoruz" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı konuşmada, "Biz Hizmet-İş Sendikası olarak ücret sendikacılığını terk ettiğimizi açıklayan ilk sendikayız. Belediye işçileri ve sendikamız her iki tarafı da temsil ediyor. İşçilerimizin haklarını savunduğumuz kadar, işveren olarak belediyelerimizin de haklarını savunmak durumundayız. Türkiye’de yoğun bir işsizlik sorunu yaşanmakta. İşçilerimizin işsizlik korkusu yaşamamaları için işini iyi yapması gerekir. Biz sendika olarak işini yapmayan, hizmet etmeyen kişinin asla yanında değil karşısında oluruz. İşine saygı duymayan kişiyi de Hizmet-İş Sendikası olarak korumayız" şeklinde konuştu.

KARAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?