16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Belediyeden atık toplama kumbarası

KARAMAN'DA AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA KUMBARASI

Karaman Belediyesi ve Yunus Emre Kültür Vakfı işbirliğiyle ambalaj atıklarının kaynağından ayrıştırılması ve geri kazanılması projesi kapsamında, kağıt, plastik, metal ve cam şişelerin geri dönüşümü için şehrin çeşitli yerlerine Ambalaj Atığı Toplama Kumbarası konuldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet Öztaş, proje kapsamında atık toplama kumbaralarının vatandaşların yoğun olduğu 7 ayrı yere yerleştirdiklerini söyledi. Kent nüfusu arttıkça, vatandaşlar tarafından üretilen çöp miktarının da doğru orantılı olarak çoğaldığını belirten Başkan Yardımcısı Öztaş, "Günümüzdeki tüketim anlayışı, ambalaj sanayiinin gelişmesi, kentlerde üretilen çöp miktarını daha da arttırmaktadır. Karaman'da her gün 250 ton çöp çıkarıyoruz. Dolayısıyla belediye olarak çöp toplama sorumluluğumuzun yanında, atıkları yeniden kazanım yönünde çalışmalar yürütmemiz, büyük önem taşımaktadır. Karaman Belediyesi olarak bu doğrultuda geri kazanım çalışmaları yürütmekteyiz” dedi.

Atıkların tekrar kullanımının ötesinde bunların fiziksel, kimyasal veya biyokimyasal yöntemlerle başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesine geri kazanım denildiğini söyleyen Öztaş, “Geri kazanımla doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlanır, ekonomiye katkı sağlanır, çöplüğe giden atık miktarı azalır ve geleceğe yatırım yapılır. Karaman Belediyesi olarak şimdi de bu uygulamayı ambalaj atıkları için başlatıyoruz. Kentimizin çeşitli yerlerine yerleştirdiğimiz kumbaralar ile kullanılmayan kağıt, plastik, metal ve cam şişelerin geri dönüşümünü sağlayacağız. Şu an 7 adet konulan kutular ileriki zamanda 100 adete çıkarılacak ve 2 yıl içerisinde bütün mahallelere yerleştirilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 15:44:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?