21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Besicilere verilen süre uzatıldı

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, şehir içinde hayvancılık yapan kişilere, tespit edilen yerlere taşınmaları için 2007 yılı sonuna kadar ek süre verdiklerini söyledi. 

Bir grup besici ile belediyede toplantı yapan Belediye Başkanı Ali Kantürk, toplantı sonrası yaptığı açıklamada hiç kimsenin mağdur olmasını istemediklerini fakat gerçeklerden de kaçılamayacağını ifade ederek, "Karamanımız 1989 yılında il olmasına rağmen maalesef hala bazı değişimleri daha yapamamış bulunmaktayız. Şehrin en gözde yerlerinde hayvan gübreleri, yol kenarlarında otlayan hayvanlar görebilmekteyiz. Bu da çok hoş bir manzara oluşturmuyor. Her gün belediyemize, Sağlık Müdürlüğü'ne ve Valiliğe yüzlerce şikayet geliyor. Şimdiye kadar yapılan birçok çalışma sonuçsuz kalmış, sorun bugüne kadar gelmiş. Çözüm için radikal kararlar almak zorundayız. Bizler kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. 

Mutlaka besicilikle uğraşan insanlarımız da en iyi bildikleri işi yapacaklar. Yalnız şehir içinde değil de, belediye olarak tespit ettiğimiz yerlerde. Bugün bu arkadaşlarımız 40-50 kişi, fakat besi ahırlarından rahatsız olan binlerce kişi. Bunun için arkadaşlarımıza taahhüt karşılığında hayvanlarını dışarıda otlatmamaları ve atıklarını gelişi güzel dökmemeleri şartıyla 2007 yılı sonuna kadar izin verdik. Kimse 2007 yılı sonunda nasıl olsa bu süre tekrar uzatılır diye düşünmesin. Çünkü böyle davranırsak hiçbir yere varamayız. Bunun zararını da ilimiz görür" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 10:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?