16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Bilinçli ekim uyarısı!

Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, Karamanlı çiftçilerin su kaynaklarını doğru ve verimli kullanabilmeleri için bilinçli ekim yapmaları gerektiğini söyledi.

Değirmencioğlu, içinde bulunduğumuz kış mevsiminde Karaman'ın Türkiye ortalamasının altında bir yağış oranına sahip olduğunu belirterek, "Bu yıl birçoğumuz yağışların verimli geçtiğini düşünebilir. İl bazında bakarsak iyi gözükebilir. Ancak Türkiye ortalamasında en az yağış alan bölgelerin başında geliyoruz. Şuan çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılayan Gödet Barajı'nda 10.7 milyon metreküp su birikmiş durumda. Bu beklenenin çok altındadır. Umuyorum ki yağışlar devam eder ve yüksek kesimlerde bulunan kar erimeleriyle bu seviye üst düzeylere yükselmiş olur. Biz birlik olarak 20 Mart'a kadar sulama konusundaki tüm tespitlerimizi yapıp hangi bölgelerde yeşil ekim yapılıp, yapılmayacağını belirleyip çiftçilerimizi uyaracağız. Benim çiftçilerimizden isteğim para kazanacağımız ancak az su kullanabileceğimiz bitkiler ekmeleridir. Çünkü bilinçli bir ekim yapılırsa su kaynaklarımızı da buna göre kullanırız" dedi.

Değirmencioğlu, ödenmeyen su borçlarından dolayı birliğin zor durumda olduğunu da belirterek, "Bu birlik çiftçilerimizin menfaatleri için çalışan bir kurum. Sulama sezonunda üreticilerimizin zor durumda kalmamaları için her kolaylığı sağlıyoruz. Ancak onlardan da isteğimiz sulama borçlarını zamanında ödeyip ne bizi ne de kendilerini zor durumda bırakmamalarıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 15:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?