16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Bisikletiyle dünyayı dolaşıyor

Sırbistanlı emekli edebiyat öğretmeni, hayalini gerçekleştirmek için bisikletiyle çıktığı dünya turu kapsamında Karaman'a geldi.

Bu yılın Şubat ayında Sakız adasından feribotla Türkiye'ye giriş yaptığını ifade eden Snezana Radojicic (45), anne ve babası öldükten sonra yaşamını ve var oluşunu sorguladığını, gençlik hayallerini gözünün önüne getirdiğini anlatarak, "Beni en çok ne mutlu eder diye kendi kendime sorguladım. Sonunda bir hayalim olan bisikletle dünya turuna çıkmaya karar verdim. Bu hayalimi gerçekleştirmek için 7 ay önce Amerikalı bir arkadaşımla Slovakya'nın başkenti Bratislava'dan bisikletle yola çıktım" dedi. Polonya, Ukrayna, Romanya, Doğu Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan'dan sonra 8 bin kilometre yol yaparak Türkiye'ye geldiğini anlatan Radojicic, yol arkadaşım Türkiye'ye geldikten sonra benden ayrıldı. Benim ise Türkiye'ye ilk gelişim. Sakız adasından feribotla İzmir Çeşme'ye geldim. Burada ilk işim ağrıyan dişimi çektirmek oldu. Dişimi çektirmek için gittiğim devlet hastanesinin servisine ve doktorların ilgisine hayran kaldım. Türk insanı çok sıcakkanlı ve misafirperver insanlar. Yolculuğum sırasında hep bana yardımcı oldular. Ben bu gezilerimi kaleme alarak yazıyorum. Türklere karşı ön yargıları olan Sırbistanlılar benim yazılarımı okuyarak hem bana teşekkür ediyorlar, hem de Türk insanının ne kadar sıcakkanlı olduğunu öğreniyorlar" şeklinde konuştu.

Karaman'a bir tanıdığının tavsiyesi ve daveti üzerine uğradığını belirten Snezana Radojicic, buradan Konya'ya, oradan da Kapadokya'ya gitmeyi düşünüyorum. İlerleyen günlerde de Karadeniz üzerinden Gürcistan'a, oradan da sırasıyla Azerbaycan ve İran'la dünya turumu tamamlamayı hedefliyorum. Şu anda bu turu tamamlayabilmek için 3 ay zamanım kaldı" diye konuştu. Bu dünya turunda otelleri kullanmadığını da belirten Snezana Radojicic, bisikletinde çadır bulunduğunu, gittiği ülkelerde güvenli yerlere çadırını kurarak geceyi geçirdiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2012 Perşembe 16:13:48
Güncelleme :15 Mart 2012 Perşembe 16:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?