17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Bu çağrıya ses verin!

Karaman’da, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarına su bırakma kampanyası başlatıldı.

Aktekke Cami Bahçesi’nde başlatılan kampanyada ilk kaba suyu Karaman Valisi Süleyman Kahraman bıraktı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nazmi Kaplan, tüm duyarlı vatandaşları başlattıkları kampanyaya destek vererek, sokak hayvanları için su bırakmaya davet etti.

Vali Süleyman Kahraman konuşmasında canlılar için suyun önemine dikkat çekerek, "Bu fani dünyadaki en zor imtihanlardan biri de susuzluktur. Dilimizin damağımızın kuruduğu anları şöyle bir hatırlayalım. İşte bu sebepledir ki, bize bir bardak su ikram edene 'su gibi aziz ol' deriz. Ama bu o kadar kolay değil elbette. Bu kadar nimetin içinde, arzularımız, ihtiraslarımızı bir kenara bırakıp insanlığı görmemiz gerektiği gibi, çevremizi de görmemiz gerekiyor. Bizim bu etkinliğimizin temel felsefesi bize hakikati fısıldayan her şeye hürmet etmek ve sonuçta hakikatin sırrına ermektir. Mezarlıklarımızda neredeyse her mezarın başına bir su kabı koyuyoruz. İstiyoruz ki, kurt kuş bu sudan içsin ve orada yatan sevdiklerimiz Allah’ın rahmetine kavuşsun. Bunu idrak etmek için sevdiklerimizi kaybetmeyi beklemeyelim. Pekala evimizin ya da işyerimizin önüne de bir kap su koyabiliriz. Biz çoğu zaman ihmal edilen böylesi mukaddes bir anlayışı yeniden hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz. Evimizin ya da işyerimizin önüne bir kap su koymak kaç dakikamızı alır, maddi olarak ne kaybederiz, hiçbir şey. Ama bir kap su gönüllerimizin huzur bulmasına, ruhlarımızın ıslah olmasına vesile olabilir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Kahraman, Aktekke Camisinin bahçesine sokak hayvanlarının içmesi için bırakılan kaplara su doldurdu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2012 Salı 18:22:13
Güncelleme :5 Temmuz 2012 Perşembe 16:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?