17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Çevre TIR'ı Karaman'da

ÇEVRE TIRI KARAMAN'DA

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi vermek ve çevre bilinci ile çevreye olan ilginin artırılması amacıyla yola çıkan Çevre Tırı Karaman'a geldi.

Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran başkanlığındaki bir heyet Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti.

 Dünya Çevre Günü ve Çevre Tırı hakkında Vali Kahraman'a bilgi veren Duran, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun konu ile ilgili mektubunu da Vali Kahraman'a takdim etti.

Öğleden sonra ise Aktekke Meydanı'na kurulan Çevre Tırı protokol üyeleri ile öğrencilere tanıtıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından Çevre Tırının çalışmaları hakkında bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürü Ahmet Duran, hedef kitlenin çocuk ve öğrenciler olduğunu belirterek, amaçlarının çevre bilinci, küresel ısınma, orman sevgisi ve ağaç dikme konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Süleyman Kahraman il düzeyinde yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisikletlerini verirken, sembolik olarak fidan dağıttı. Tırın gezilmesinden sonra meydanda bulunan öğrenciler tır üzerinde bulunan sahnede Sincan Tiyatro Grubu'nun sahnelediği oyunu izlediler. Oyunda çevre, orman, ağaç sevgisini ön planda tutan diyaloglar dikkat çekti.

Çevre Tırının 9 Haziran Çarşamba günü Karaman'dan ayrılacağı öğrenildi.

ÇEVRE TIRI KARAMAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 17:39:03
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?