16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Cezaevinde yangın!

Karaman Cezaevi'nde mahkumlar yatakları ateşe vererek yangın çıkarırken, girişte mahkum yakınları ile görevliler arasında arbede çıktı.

Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar havalandırma boşluğunda yatakları yaktı. Olayın duyulmasının ardından cezaevine; itfaiye ekipleri, ambulanslar, iş makineleri, sivil ve resmi polis ekipleri ile robocop jandarmalar geldi. Cezaevi girişine gelen mahkum yakınları ise görevlilerle tartıştı. İçeri girmek isteyen mahkum yakınları ile görevliler arasında arbede yaşandı.

İl Jandarma Alay Komutanı Selçuk Boz, mahkum yakınlarına yaptığı açıklamada, bir grup mahkumun havalandırma boşluğunda yatakları ateşe verdiğini ve koğuşlarda yangın olmadığını söyledi. Açıklama sonrası sakinleşen mahkum yakınlarının bekleyişi sürerken, yangın nedeniyle mahkumların cezaevi bahçesine çıkarıldığı öğrenildi.

DUMANDAN ETKİLENEN 6 MAHKUM TEDAVİLERİNİN ARDINDAN TABURCU EDİLDİ

Karaman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkan yangında dumandan etkilenen 6 mahkum tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Cezaevinde çıkan yangın sonrasında dumandan etkilenen mahkumlar ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hastanede tedavileri tamamlanan ve durumlarının iyi olduğu belirtilen mahkumların hastaneden cezaevi nakil araçlarına bindirilmeleri sırasında polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Hastane bahçesine mahkum yakınları alınmazken, mahkumları taşıyan iki cezaevi nakil aracı hastaneden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 08:57:46
Güncelleme :20 Haziran 2012 Çarşamba 16:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?