16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Çiftçiler indirim istiyor

KARAMANLI ÇİFTÇİ ELEKTRİK BORÇLARINDA İNDİRİM İSTİYOR

Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Yılmaz, tarımda kullanılan elektrik maliyetinin azaltılmasını talep etti.

Karaman Ziraat Odası Meclisi’nin aldığı kararla kurulan araştırma komisyonun hazırladığı raporu açıklayan Ercüment Yılmaz, sorunların başında tarımda kullanılan elektrik enerjisi geldiğini söyledi. Bu sorunu, elektrik enerjisinin maliyeti ve enerji borçları olarak iki ana başlıkta topladıklarını belirten Yılmaz, “Tarımda kullanılan enerji maliyetinin azaltılması, biriken enerji borçlarının ödenebilir şekle getirilmesi için önerimiz, enerji maliyetlerindeki KDV yükü indirilmeli, enerji maliyetlerindeki pay ve fonlar tamamen kaldırılması, tarımda kullanılan elektrik enerjisinin devlet tarafından belli oranlarda indirim uygulaması gerekir. Biriken borçların ödenmesinde bu güne kadar tahakkuk eden gecikme zammı ve bunlara uygulanan KDV tamamen terk edilerek bu güne kadar yapılan kısmi ödemelerin ise anaparadan düşürülmesiyle geriye kalan anapara kısmının en az 5 yıl ve altışar aylık ödeme şeklinde yapılandırılması istiyoruz” dedi.

Yılmaz, Karaman çiftçisinin enerji borçlarını ödenebilir olma özelliğini yitirdiğini, borç yükü altında yaklaşan bahar aylarında çiftçinin rutin işlerini yapamaz duruma düştüğünü sözlerine ekledi.

KARAMANLI ÇİFTÇİ ELEKTRİK BORÇLARINDA İNDİRİM İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:59:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 16:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?