16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Çiftçilere bağ çubuğu

Karaman'da bağcılığın gelişmesi ve üzüm yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla çiftçilere 61 bin adet bağ çubuğu dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Uluad, Karaman'da özellikle dağlık bölgelerde geniş bir üretim alanına sahip olan bağcılığın, 35 bin ton üretimle Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Yapılan yayım faaliyetleri ve eğitim toplantıları ile yüksek sistem modern bağ tesislerinin yaygınlaşması, uygun anaç ve çeşit seçimi, budama, besleme ve ilaçlama gibi konularda önemli gelişmeler sağlandığını ifade eden Uluad,"Bağcılığımızı daha da geliştirmek ve çiftçilerimizi bilinçlendirmek için yerel çeşitlerimiz yerine hastalıklara dayanıklı ve pazar değeri yüksek yeni çeşitlerin ilimiz bağcılığına kazandırılması gerekmektedir. Bu amaçla yüzde 50'si İl Özel İdaresi ve yüzde 50'si de çiftçi katkısı olmak üzere çiftçilerimize toplam 61 bin adet bağ çubuğu dağıtılmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca sertifikalı bağ çubuğu ile bağ tesisi yapan üreticilerimize ve standart bağ çubuğu ile bağ tesis eden üreticilerimize alan bazında desteklemeler yapılmaktadır dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2012 Perşembe 09:58:48
Güncelleme :24 Mart 2012 Cumartesi 23:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?