16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Çiftçilere eğitim

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere bitki ve hayvan üretimi noktasında bilgi verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Refik Kiraz, Yollarbaşı beldesinde düzenlenen toplantıda, çiftçilerin dünyada hızla gelişen bilimsel tarım ve tarımsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesinin, kendilerinin en temel görevleri olduğunu söyledi.

Bu bağlamda çeşitli tarımsal konularda çiftçi eğitim toplantıları, tarla günleri, demonstrasyonlar düzenlediklerini ifade eden Kiraz, "Amacımız bölgemiz üreticisinin refah seviyesinin daha yukarıya taşınmasıdır. Bunun yanında bir borç olarak gördüğümüz çok değerli topraklarımızın gelecek nesillere teslim edilmesidir. Sağlıklı bir gelecek ve güvenilir gıda için sürdürülebilir tarımın daha çok gündeme gelmesi için çiftçilerimizin çevreye daha duyarlı olmaları gerekir" dedi.

Daha sonra çiftçilere süt sığırcılığı, hayvan sağlığı ile hayvan bakım ve beslenmesi, hayvancılıkla ilgili desteklemeler, kırsal kalkınma yatırımların desteklenmesi, ürün prim desteklemeleri, biçerdöver kontrolleri, buğday ekimi ve yetiştiriciliği konularında bilgiler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2011 Salı 11:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?