16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Çiftçilere ücretsiz fidan dağıtıldı

Karaman’da, Aroma Meyve Suyu Fabrikası tarafından “Karaman Çöl Olmasın” projesi kapsamında çiftçilere 100 bin adet ücretsiz elma fidanı dağıtıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Aroma Meyve Suyu Fabrikası'nda düzenlenen fidan dağıtım törenine, Karaman Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Dursun Karataş, Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk, Aroma Genel Müdürü Mahmut Atom Duruk ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende konuşan Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk, 1968 yılında kurulduklarında Aroma olarak tarımı geliştirmeyi ve desteklemeyi kendilerine görev edindiklerini söyledi. Bu görevi bugün de sürdürdüklerini ifade eden Duruk, “8 yıl önce geldiğimiz Karaman'da yatırımlar yaptık. 3 yıl önce büyük bir yatırım kararı daha alarak buraya dünyanın en modern konsantre tesislerini kurduk. Aynı anda 3 değişik ürünü işleme kapasiteli 30 milyon dolar yatırım bütçeli sistemlere, bu yıl şeftali, kayısı ve vişne işleme hatlarını ekledik. Şeftali-kayısı hattı günlük 400 ton, vişne hattı ise 650 ton kapasitede olup, bu yıl tamamlayacağımız ek yatırım bütçemiz 4 milyon dolardır. Ayrıca üzüm, nar, domates, havuç, siyah havuç işleyerek 12 ay çalışan bir tesis haline geldik” dedi.

Geçmişten alınan emaneti gelecek kuşaklara ihanet etmeden teslim etmenin kendileri için ulusal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Duruk, bu sorumluluk bilinci ile geleneksel hale getirdikleri yılda 100 bin ücretsiz fidan dağıtımını tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

"Karaman Çöl Olmasın" sloganı ile 12 yılda 10 milyon fidanı köylüye, çiftçiye ulaştırmak istediklerini kaydeden Duruk, “Oluşturacağımız yeşil doku ile yağışları artırıp, iklim değişikliğinin önüne geçeceğiz. Bunu başararak çocuklara emaneti gururla devredeceğiz” diye konuştu.

Karaman Valisi Fatih Şahin ve Belediye Başkanı Ali Kantürk ise yaptıkları konuşmada, Aroma’nın Karaman’a yaptığı yatırımlar ile Karaman’ın çölleşmemesi için verdikleri yeşillendirme çalışmalarından dolayı şirket yetkililerine teşekkür etti.
Programın sonunda çiftçilere ücretsiz elma fidanı dağıtıldı.

 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?