16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Cinayeti kan damlası çözdü

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET KAN DAMLASINDAN ÇÖZÜLDÜ

Karaman'da 5 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet, olay yerindeki kan damlalarının analizi sayesinde çözüldü.

2006 yılında Ersan Çardak'ın evinde öldürülmesiyle ilgili çalışmalarını sürdüren polis, olay yerinde elde edilen delilleri ve olay yerine ait görüntüleri defalarca izleyerek kare kere gözden geçirdi.

Yapılan incelemelerde, olay yerinde bulunan kan serpintilerinin doğal dağılışı ve sıçrama hareketlerinden farklı olduğu dikkat çekti.

Kan örneklerini incelemeye gönderen polis, kanın başka bir şahsa ait olduğunun belirlenmesiyle bütün şüphelilerden kan örneği aldı. Yapılan karşılaştırmada, öldürülen Ersan Çardak'ın komşusu Mehmet C. (37) ile kan örneği uyum sağladı. Başka bir suçtan halen cezaevinde bulunan Mehmet C. hakkında "ateşli silahla adam öldürmek" suçundan Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

"ZANLININ YAKINIMIZ ÇIKMASINDAN KORKTUM"

Baba Hasan Çardak, oğlunun katilinin bulunması için yoğun çaba gösteren polise teşekkür etti. Aradan yıllar geçmesine rağmen oğlunun öldürülmesine bir sebep bulamadığını ifade eden Çardak, "Olaydan 3-4 ay önce şüpheli mahallemizde bulunan bir kahvehaneye gelerek, 'Niye ayağa kalkmıyorsunuz?' diye içeride bulunan kişilere küfür etmiş. Bunun üzerine ayağa kalkan oğlum Ersan, bu şahısla kavga etmiş ve onu dövmüş. O da, 'Bunun hesabını sana sorarım' diyerek kahvehaneden ayrılmış. Daha sonra barışmışlar diye duydum. Aralarında başka bir mesele yoktu. Şüpheli komşumuz, oğlumla beraber aynı sokakta büyüdü. Biz bu mahallede herkesle iyi ilişkiler içindeyiz. Çevremiz çok kalabalık. Olay oldu olalı şüphelinin bir yakınımız olmasından korktum. Böyle bir gerçekle karşılaşmamak için zaman zaman ben ölmeden katil bulunmasın diye dua ettim. Şimdi biraz huzur buldum. Cezası olan cezasını çeksin" dedi.

Karaman Çeltek Mahallesi 432 Sokak'ta oturan Ersan Çardak, 31 Ekim 2006 günü evinde silahla kafasından vurularak ölmüş halde bulunmuştu.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET KAN DAMLASINDAN ÇÖZÜLDÜ
FAİLİ MEÇHUL CİNAYET KAN DAMLASINDAN ÇÖZÜLDÜ
FAİLİ MEÇHUL CİNAYET KAN DAMLASINDAN ÇÖZÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 10:06:02
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 12:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayten tor IP: 81.215.181.xxx Tarih : 15.03.2011 17:52:20

Allah cezasını verdi işte amcamın kanı yerde kalmadı  daha beteri kendi basına gelir inşallah :(