16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Dev kaya köyü susuz bıraktı

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, dağdan kopan dev kaya parçası bin 500 nüfuslu Civler Köyünü susuz bırakarak maddi hasara yol açtı.

Edinilen bilgiye göre, Dede Kaynağı mevkisinde bulunan pınardan Civler Köyünün içme suyu ihtiyacını sağlayan su boru hattının üzerine dağdan büyük kaya parçası koptu. Tonlarca ağırlığındaki kaya, su boru hattına büyük zarar verirken, dev çam ağaçlarını da kırdı. Kopan kaya parçasını yerleşim yerlerine ulaşmadan ağaçların engellemesi büyük bir faciayı önledi. Köy muhtarlığı oluşturduğu gönüllü vatandaşlarla 300 metre yüksekte hasara uğrayan su boru hattında enkaz temizleme çalışması başlattı.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçelerine bağlı Civler Köyünde kaya kopması sonucu büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Olayın dün akşam saatlerinde meydana geldiğini belirten Başkan Samur, "Civler Köyümüzün içme suyunu karşıladığı Dede Kaynağı mevkisinde dağdan tonlarca ağırlığında kaya kopması yaşanmıştır. Kopan kaya su boru hattı ile çam ağaçlarına zarar vermiştir. Köylülerin ulaşımın yaya olarak sağlandığı hasarlı bölgede güç imkanlarla boru hattı üzerine düşen kaya parçalarını temizlemeye başlamıştır" dedi.

Belediye olarak her türlü desteği verdiklerini de ifade eden Samur, çam ağaçları olmasaydı kopan kaya parçasının dağın eteklerindeki evleri yerle bir edebileceğini sözlerine ekledi. 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2013 Perşembe 18:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?