17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Devlet Hastanesi'nde afiş sergisi

Karaman'da sigaranın zararlarını anlatan Sağlıklı Yaşam Elinizde Afiş Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Karaman Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen serginin açılışına, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Karataş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük, sergiyi düzenleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Güngör, doktorlar ile hastane personele katıldı.

Törende konuşan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Güngör, "Dünya Sağlık Örgütü dünyadaki bir numaralı sağlık sorunu olarak tütün kullanımını belirlemiş ve tütün kontrolü için harekete geçmiştir. Tüm dünyada 182 ülke Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan tütün kontrolü çerçeve sözleşmesini imzalayarak tütünle mücadeleyi başlatmıştır.

Tütünle mücadelede tütün kullanan hastaların tedavi edilmesi, tütüne başlamanın önlenmesi ve kapalı alanlarda tütün kullanım yasağı yer alıyor. Açtığımız bu afiş sergisi ile biz halkımızı bilgilendirerek ve uyararak tütün mücadelesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu açtığımız sergi ilimizdeki hastaneleri ve sağlık ocaklarımızı da gezecektir. Ayrıca istenildiği takdirde okullarımızın bahçelerinde de açılacaktır. Mümkün olduğu kadar çok sayıda insanımızı aydınlatmayı bir görev biliyoruz" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük ise, kendisinin iyi bir sigara tiryakisi olduğunu ifade ederek, "Sigara insan sağlığına ciddi anlamda zarar vermektedir. Bu sergi o yüzden anlamlıdır. Ben de bu günden itibaren sigarayı bırakacağım" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından davetliler tarafından afiş sergisi gezildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 12:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?