16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Doğalgaz hava kirliliğini azalttı

Karamangaz Genel Müdürü Akif Tulukçu, Karaman’da 2007 yılında doğalgaza geçilmesiyle birlikte hava kirliliğinin ciddi anlamda azalmaya başladığını söyledi.

Doğalgazın ekonomik olmasının yanı sıra çevreye ve insan sağlığına da olumlu etkilerinin bulunduğunu belirten Tulukçu, Türkiye’de her yıl 150 bin vatandaşın kansere yakalandığını kaydetti.

 Tulukçu, “Yapılan araştırmalar hava kirliliğine maruz kalmanın, kanser oluşumunda sigara içmekle aynı etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Ülkemizde kalp-damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerden sonra ikinci sırada kanserden kaynaklanan ölümler geliyor. Bugün kanser en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor. Dünyada her yıl 12 milyon kişi kansere yakalanırken, 7 milyon kişi maalesef hayatını kaybediyor. Türkiye’de kansere yakalananların sayısı ise yılda 150 bin. Kansere yakalanmada genetik unsurlarla birlikte hava kirliliği de büyük rol oynuyor. Yapılan araştırmalar yoğun bir şekilde hava kirliliğine maruz kalan kişilerin, sigara içenlerle aynı belirtileri taşıdığını ve akciğer kanserine yakalanma riskinin arttığını ortaya koyuyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:05:04
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 13:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?