16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Doğaya bin keklik bırakıldı

KARAMAN'DA DOĞAYA BİN ADET KEKLİK BIRAKILDI

Karaman İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Karaman'ın Ayrancı İlçesinde doğaya bin adet kınalı keklik bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün keklik üretme istasyonundan getirilen keklikler düzenlenen törenle doğaya bırakıldı.

Keklik bırakma töreninde konuşan Karaman Vali Vekili ve Yardımcısı Yılmaz Şimşek, “Bu etkinliği düzenlenmemizde iki temel amaç vardır. Birinci amacımız doğada giderek azalan keklik popülasyonun sayısının artırmak ve yaban hayatını tekrar canlandırmak. İkinci amacımız ise insanlarımızı, kamuoyunu, köylülerimizi ve özellikle de avcılarımızı bilinçlendirerek, avlanırken bilinçli av yapmalarını sağlamaktır” dedi. Bizim temel hedefimiz sürdürebilir bir av hayatı sağlayarak kendi neslini değil bundan sonraki nesilleri, çocukları da düşünen bir avlanma bilincini vatandaşlarımıza ve avcılarımıza yerleştirmektir diyen Yılmaz, “Bu nedenle bugün burada gerçekleştirdiğimiz faaliyeti önemsiyorum. Bu etkinlik sadece Çevre ve Orman Müdürlüğümüzün ucundan tuttuğu bir iş değil aynı zamanda avcılarımızın, köylülerimizin ve diğer güvenlik güçlerimizin de işin içinde olduğu bir faaliyettir. Bütün bu paydaşlar desteklenirse başarıya ulaşacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran ise yaptığı konuşmada, “Doğaya keklik salmamızın amacı nesillerin tükenmekte olan kekliklerin sayısını artırarak, sürdürülebilir yaban hayatının biyo çeşitliğinin devamını sağlamak, gelecek nesillerimizin keklikleri bir fotoğraf karesinde bir televizyon ekranında görmekten ya da bir radyodan sesini sanal olarak duymaktan ziyade, keklikleri gözle görebilecekleri ve hissedebilecekleri ortamları oluşturmak adına böyle bir çalışma yaptık” şeklinde konuştu.

Duran, bu faaliyetin doğadaki keklik sayılarının artmasına katkı sağlayacağını belirterek, Kiraz Dağı ve Çat bölgesinin yasak bölge ilan edildiğini ve 3 yıl süreyle bu bölgelerde keklik avının yasak olduğunu sözlerine ekledi.

Törenin ardından Kiraz Dağı ile Çat köyü mevkiine bin adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.

KARAMAN'DA DOĞAYA BİN ADET KEKLİK BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:24:02
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?