17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Dona karşı kriz masası oluşturuldu

Karaman'da ilkbahar geç donlarına karşı önceden önlem almak amacıyla Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Elma Üreticileri Birliği ile Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü bünyesinde bir kriz masası oluşturuldu.

Oluşturulan kriz masası hakkında Tarım İl Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ali Pınarbaşı ile Meteoroloji İstasyon Müdürü Hidayet Demir katıldı.

Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, Karaman'da 1970'li yıllarda başlayan meyveciliğin son yıllarda Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan yoğun yayım faaliyetleri ve çiftçi kursları ile yaygınlaşarak bodur ve yarı bodur meyve yetiştiriciliği halini aldığını belirterek, "Karaman bugün 4 milyon 850 bin adet meyve veren ağaç sayısı ve yaklaşık 500 bin ton üretim potansiyeline sahiptir. Karaman'da üretilen elmanın Karaman ekonomisine katkısı yılda yaklaşık 95 milyon YTL'dir. Bu özelliği ile Karaman elma üretiminde yıllar itibariyle değişmekle birlikte Türkiye'de ilk üç il arasında yer almaktadır. Elmacılığımız için önemli bir tehlike olan ilkbahar geç donları bazı yıllarda çok büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle de Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı, Karaman İli Elma Üreticileri Birliği ve Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nün katılımıyla bir kriz masası oluşturulmuştur" dedi.

Oluşturulan kriz masası ile yaşanabilecek don olaylarının önceden üreticilere bildirilmesi ve önlem almasının sağlanacağı bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 14:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?