17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

DYP'li Nevzat Ercan hükümeti Karaman'da halka şikayet etti

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Ak Parti iktidarını halka şikayet etmek için meydanlara indiklerini söyledi.
DYP Genel İdare Kurul üyesi Mehmet Gözlükaya ile birlikte Karaman'a gelen Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan partisinin il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Ak Parti Hükümeti'nin 20 aylık icraatlarını eleştiren Ercan, "3 Kasım genel seçimlerinde halk AKP'yi iktidar yaptı. Bu seçimde DYP barajın altında kaldı. Bugün halkla bütünleşerek pek çok şeyi yerinde öğrenmek, görmek için ve Doğru Yol Partisi'ni tekrar iktidar yapabilmek için millete iniyoruz. Biz bugün geçmişe bakmadan geleceğe bakıyoruz. Şimdiki iktidar döneminde Doğru Yol Partisi gördü ki halk mutsuz. Nereye gitsek, kime sorsak hiç kimseden duymadık ki şimdiki durum 3 Kasım seçimleri öncesinden daha iyi. Ama hala hükümet tarafından pembe tablolar çizilmeye çalışılıyor" dedi.
Ercan, "AKP iktidarı seçimler öncesinde meydanlarda verdiği vaatleri bugün unutmuş gibi görünüyor. Hani yoksullukla mücadele edilecekti? İşsizlik sorununa çözüm bulunacaktı. İktidar oluşunuzdan bu yana 20 ay geçti. Yolsuzlukların hala üstüne gidilmedi. İşsizlik azalacağı yerde çoğaldı. Geçmiş dönemlerde yüzde 9'larda olan işsizlik bugün yüzde 10'lara çıktı. Biri meydanlarda ben işsizim, açım dese, Başbakan da dahil iktidarın mensupları tarafından hemen azarlanıyor. Bu konuda hükümette bir sabırsızlık gözleniyor. Ama dış güçlerde durum böyle değil. Askerin başına çuval geçiriliyor. Hükümetten ses yok. AB birtakım dayatmalarda bulunuyor, bu dayatmalara karşı çıkan yok. Ama vatandaş işsizim, açım deyince hemen azar işitiyor. Hani AKP iktidarı halktan yana politikalar uygulayacaktı. Halktan yana politika uygulayacaksan önce halkı dinleyeceksin" diye konuştu.
Ercan, Ak Parti iktidarının seçim öncesinde seçim meydanlarında verdiği sözleri tek başına iktidar olmalarına rağmen 20 aydır yapamadığını öne sürerek, "AKP'yi yapamadıklarıyla baş başa bırakamayız. DYP olarak bu gezilerimizin amacı AKP'yi halka şikayet etmektir. Bizim bu hem milli, hem de siyasi görevimizdir. Ulusal medya pembe tablolar çizerek sanki ülkede hiç sorun yok gibi göstermeye çalışarak AKP iktidarını öve öve yere göğe sığdıramıyor. Artık pembe tablolar çizmekten vazgeçin. Hükümetin artık gerçek dünyaya dönüp, gerçek politikalar üreterek verdiği sözleri yerine getirmesi gerekiyor. Bunun içinde DYP olarak biz üzerine gitmek durumundayız. İktidarın görevi sorun çözmektir. Mazeret belirtmek değil. DYP bugüne kadar hiçbir zaman gerilim odağı olmadı, olmayacak da. Ama bu ülkenin menfaatleri için de sonuna kadar mücadelesini sürdürecektir" şeklinde konuştu.
DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, Ak Parti iktidarının Meclis'te çıkardığı yasalarla ilgili olarak da, "Bu yasaların çıkmasını millet mi istedi? Hayır. Vergi kaçırıp ülkeyi dolandıranların vergi affı kapsamında borçları siliniyor. Ama SSK primini, Bağ-Kur primini ödeyemeyen esnafa icra... Bunun neresinde adalet" diye konuştu.
iha-karaman
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?