16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Eczane teknisyenlerine sertifika

KARAMAN'DA ECZANE TEKNİSYENLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Karaman'da, Türk Eczacıları Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından imzalanan protokole göre Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursa giderek eğitimlerini tamamlayan eczane teknisyenlerinden sınavda başarılı olanlar sertifikalarını aldı.

Toplam 256 saat teorik, bin 200 saat pratik (eczane stajı) olmak üzere 1 yılı aşkın süredir eğitim alan eczane çalışanlarından sınavı başarıyla geçenlere, Eczacılar Odası'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sertifika töreninde konuşan Karaman 50. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal, "Eczacılık mesleğinin toplumdaki saygın yeri, eczacının ve eczacı teknisyenlerimizin önder, bilgili ve eğitimli olmasından ileri gelir. Aldığınız eğitim ve sonucunda hak etmiş olduğunuz bu sertifikalar, sizlerin geleceği için çok önemli bir yatırım olduğu gibi aynı zamanda bundan sonra daha kaliteli hizmet vermenizi sağlayacaktır. Şunu unutmayınız ki bilim ve sağlık sektörü sürekli gelişen ve yenilenen bir sektördür. Bu sertifikalar 'doğumdan ölüme kadar eğitim' anlayışına küçük bir katkıdır. Esas olan, son gelişmeleri ve bilimsel yenilikleri bundan sonra da sıkı sıkıya takip etmektir'' dedi.

Karaman Eczacı Teknisyenleri Odası Başkanı Yahya Kolata da, bu eğitimin kalfalar için çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Bir sene devam eden kursta ekonomi, muhasebe, işletme derslerinin yanı sıra mesleki derslerden Sağlıkta Temel Kavramlar, Yasa-Yönetmelik, Mesleki Bilgisayar, Pratik İlaç Bilgisi, Halk Sağlığı gibi eğitimler aldık. Artık hepimiz donanımlıyız. Ayrıca bu sertifikalar eczacı kalfalığının bir meslek olduğunun kanıtıdır'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sınavda başarılı olan 256 eczacı kalfasına sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:03:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 23:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?