16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Eller yağmur için açıldı

Karaman'da yağmur duasına katılanlara, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı ikram edildi.

Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesine bağlı Kızılkuyu köyünde, çevre köylerden gelen çiftçilerle yağmur duasına çıkıldı.

Kızılkuyu köylüleri, duadan önce köy mezarlığının yanındaki boş araziye 500 fidan dikti.

Fidan dikme etkinliğine, İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, Karaman Belediyesi meclis üyesi Mehmet Yağcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, yaptığı konuşmada, fidan dikmenin önemini vurgulayarak, orman olmadan yağış olmayacağını söyledi.

Bölgede yeşil alan miktarının az olduğunu belirten Duran, yağmur duası için toplanan köy halkının dua öncesi fidan dikmesinin, artık bir şeylerin değişmeye başladığını gösterdiğini ifade etti.

Kızılkuyu köyünde herkesin çiftçilikle geçindiğini söyleyen muhtar Ali Osman Ölmez ise “Nisan ayı bitiyor olmasına rağmen bir damla yağış düşmedi, endişeliyiz. Bunun için köy olarak yağmur duası organize ettik. Dua öncesinde de hep birlikte 500 fidanı toprakla buluşturduk” dedi.

Bölgede yağmur duası ve piknik gibi organizasyonlarda genellikle etli pirinç pilavı ikram edildiğini söyleyen Ölmez, “Bizim buralarda bulguru herkes kendi kaynatır. Her evde mutlaka bulgur pilavı pişer. Bunun için bu gibi özel törenlerde pirinç pilavı pişirilirdi. Fakat pirincin son günlerde aşırı pahalanmasından dolayı bulgur pilavı pişirmek zorunda kaldık” dedi.

Yağmur duasının ardından, köylü kadınların kazanlarda pişirdikleri bulgur pilavı ikram edildi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 18:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?