16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Eski tarım bakanı Karaman'da

ESKİ TARIM BAKANLARINDAN MUSA DEMİRCİ KARAMAN'DA

Eski Tarım Bakanlarından Musa Demirci, Saadet Partisi (SP) Karaman İl Teşkilatı tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı

İlk olarak Karaman Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Ahmet Yenilmez ve meslek odaları başkanlarını ziyaret eden Musa Demirci, Karaman hakkında bilgi aldı. Büyük sermaye gruplarını elinde bulunan çok uluslu şirketlerin küçük esnafı bitirme noktasına getirdiğini belirten Musa Demirci, "Avrupa devletleri ulusal şirketlerin yapılanmasını ülkelerinde 20 sene önce tamamladı. Bunun küçük esnafa zarar verdiğini görünce belli düzenlemeler getirdiler. Bugün İngiltere'de küçük güzeldir diye bir söylem söylenmeye başladı. Şimdi küçük esnafı canlandırmaya çalışıyorlar. Küçük esnafın çeşitli görevleri var. İstihdam sağlıyorlar, devlete katma değer sağlıyorlar. Bunların yanında küçük esnafın özellikle bakkalların sosyal görevleri de var. Onlar mahallede herkesi tanır. Müşterilerinin maddi ve manevi sorunlarını bilir. Vatandaş hakkında en doğru bilgiyi onlardan alabilirsin. Bunun yanında mahallede kim yanlış adım atıyor onu takip eder. Kimin çocuğu kötü yola gidiyor, onu takip eder. Denetleme görevi yapar. Küçük esnafımızın tekrar kazanılması lazım" dedi.

Konuşmaların ardından ziyareti anısına Demirci'ye, Ahmet Yenilmez tarafından Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis ve Yunus Emre'nin küçük heykellerinin olduğu bir biblo hediye edildi.

ESKİ TARIM BAKANLARINDAN MUSA DEMİRCİ KARAMAN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:10:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 16:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?