21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Evde eğitim projesi hayata geçiyor

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başlattığı “Evde Eğitim Projesi” ile evde eğitim hizmetinden yararlanması gereken öğrenciler için eğitim hizmetini evlere taşıdı.

Eğitim kurumlarında doğrudan yararlanamayacak durumda olan zorunlu eğitim çağındaki özel eğitim gerektiren çocukların eğitimini evde tamamlaması amaçlayan uygulama, Karaman Valisi Fatih Şahin'in de katılımıyla başladı. 8. sınıf öğrencisi Hasan Hüseyin Koçak'ın evine İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun ve şube müdürleri ile birlikte konuk olan Vali Şahin, evde eğitim uygulaması hakkında bilgi aldı.

Uygulama hakkında bilgi veren Şube Müdürü Özcan Büyükgenç, "Evde eğitim hizmetleri yakın zamanda birkaç pilot ilde uygulandı ve hemen ardından Karaman'da uygulanmaya başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak titiz çalışmalarımız sonucu bu önemli uygulamayı bugün itibariyle başlatmış bulunmaktayız. Bugün Karaman'da 9 öğrencimiz evde eğitim hizmetinden faydalanacak olup bunlardan 4 öğrencimiz eğitimden faydalanmaya başladı. Bu uygulamanın ilçelerimizde de başlatılabilmesi için alan taraması başlattık. Evde eğitim hizmetlerinde, bireyin en az 6 ay süreyle evden çıkmasının mümkün olmadığı, sakıncalı olduğunu belirten sağlık kurulu raporunun alınması ile süreç başlar. Bugün eğitimine başladığımız Hasan Hüseyin Koçak 8. sınıf öğrencisi olup kendisine haftada en az 10 saat eğitim verilecektir" dedi.

Eğitim hakkının her vatandaşın ertelenemez hakkı olduğunu belirten Vali Fatih Şahin, "Eğitim hizmeti, hangi şartta olursa olsun her vatandaşımıza verilmesi gereken insanlık hakkıdır. İnsan haklarını en iyi uygulayan devletimiz, insanımızın eğitimi için tüm imkanları seferber etmiş durumdadır. Ailelerimiz yeter ki, eğitim hizmetlerinden faydalanmak için bize başvursunlar. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 18:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?