16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Fenerbahçe Üniversitesi'ne talibiz!

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Fenerbahçe Kulübü tarafından kurulması düşünülen Fenerbahçe Üniversitesi'ne Karaman olarak talip olduklarını söyledi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin Karaman'a kurulması yönünde talepte bulunmak üzere belediye olarak Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a bir mektup yazdıklarını belirten Başkan Kantürk, "Fenerbahçe Kulübü'nün bir ilde Fenerbahçe Üniversitesi kurmak için çalışma başlattığı yönünde haberler duyduk ve çok sevindik. Biz Karaman olarak kurulması düşünülen Fenerbahçe Üniversitesi'ne talibiz" dedi.

Karaman'ın 12 bin yıllık tarihiyle kültürde, sanatta, bilimde, askeri alanda, ekonomide birçok kere başkentlik yapmış önemli bir medeniyetler diyarı olduğunu dile getiren Kantürk, "Kurulan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ile de bu medeniyetler diyarı adeta taçlanmıştır. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde basından öğrendiğimiz kadarıyla Türk spor tarihinin köklü kulüplerinden birisi olan Fenerbahçe'nin, Fenerbahçe Üniversitesi kurmak için çalışmalar başlattığını öğrenmiş bulunmaktayız. Biz Fenerbahçe Üniversitesi'nin Karaman'da kurulmasını arzu ediyoruz. Bu yönde Karaman halkı ve belediyesi olarak her türlü yardıma hazırız. Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım'a ve yönetim kurulu üyelerine bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum. Buyurun güzel Karamanımıza, Türk dilinin başkenti, sevgi, hoşgörü ve medeniyetler diyarı Karaman'da üniversitenizi kurabilirsiniz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 11:32:23
Güncelleme :6 Şubat 2008 Çarşamba 11:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?