16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Festival coşkusu

ERMENEK 17. TAŞELİ KÜLTÜR SANAT VE SILA FESTİVALİ KUTLANIYOR

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geleneksel olarak kutlanan Taşeli Kültür, Sanat ve Sıla Festivali, Festival Yürüyüşü ile başladı.

Tekke Parkı'ndan başlayan yürüyüşün ardından Hükümet alanında düzenlenen program çerçevesinde protokol konuşmaları yapıldı, Ali Rıza Alıçlı Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi tarafından halk oyunları sergilendi ve Karaman Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Festivale, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Karaman Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ermenek Kaymakamı Uğur Sezer, Sarıveliler Kaymakamı Eyüp Özdemir, belediye başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, törende yaptığı konuşmada aldıkları hizmetlerden memnun olduklarını ve Ermenek'in bir eğitim yuvası olma yolunda verdiği gayretlerin ilçeye fakülte açılarak devam etmesini beklediklerini belirtti. Milletvekili Mevlüt Akgün de, 10 yıl içerisinde Türkiye'nin dünyada ekonomik güç olarak ilk 10 devletin arasına gireceğini belirtti. Milletvekili Lütfi Elvan ise, Ermenek Alanya yolunun Kuş Yuvası Mevkiine 4 büyük tünelin 2012 yılında açılacağını, Ermenek Gazipaşa yolu için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ermenek Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde eski Ermenek Evlerinin dış cephelerinde yapılan restorasyon çalışmaları yerinde görülerek açılışı yapıldı. Daha sonra büyük ilgi gören yörenin el sanatlarının, yemeklerinin tanıtıldığı panayır açılışı gerçekleştirildi. Selçuk Ecza Holding tarafından yaptırılan Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nin açılışı, ilçenin hayırsever vatandaşlarından Mehmet Çakır tarafından yaptırılan Sağlık Meslek Lisesi'nin açılışı, devlet tarafından KMÜ Ermenek Meslek Yüksek Okulu yanına yaptırılan öğrenci yurdu açılışı, ilçe esnaflarından bir vatandaşın yaptırdığı zeytinyağı fabrikasının açılışları sırasıyla gerçekleştirildi. Yüksek okul öğrenci yurdu açılışında binayı gezen protokol mensupları öğrenciler için yapılan bu yurttan çok etkilendiklerini 4 yıldızlı bir otel konforunda yapılan bu hizmetin Kredi Yurtlar Kurumu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve milletvekillerin azimli ve uyumlu işbirliği sayesinde gerçekleştirildiği dile getirildi.

Ermenek'te bir dizi açılışın ardından Başyayla ilçesine gidilerek Başyayla Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Buradaki programın ardından Emenek ilçesinde Yassıkaya Mevkiinde yöre avcılarının katıldığı atıcılık yarışmaları ile etkinliklere devam edildi. Akşam ise Ermenek Şehir Stadı'nda Nadide Sultan'ın katıldığı halk konseri gerçekleştirildi.

ERMENEK 17. TAŞELİ KÜLTÜR SANAT VE SILA FESTİVALİ KUTLANIYOR
ERMENEK 17. TAŞELİ KÜLTÜR SANAT VE SILA FESTİVALİ KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2011 Cumartesi 10:28:00
Güncelleme :23 Temmuz 2011 Cumartesi 12:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?