16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Flamingo operasyonu!

Karaman'da buz kaplı baraj gölünde mahsur kalan yaralı flamingo için Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kurtarma operasyonu düzenledi.

Karaman'ın İbrala Baraj Gölü'nde önceki gün buz kaplı gölde ayağı kırılmış bir flamingo çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Yetkililere haber verilmesi üzerine Karaman Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri ile İtfaiye Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bu sabah saatlerinde Gödet Barajı'ndan getirilen bir motorlu tekne, flamingonun mahsur kaldığı İbrala Baraj Gölü'ne indirildi. Ancak gölün buz kaplı olması itfaiye personeline zor anlar yaşattı. Motorlu tekne ile gölde önündeki buzları kırarak ilerlemeye çalışan görevliler, flamingoya 10 metre kadar yaklaştı. Ancak korkan flamingo kanatlarının sağlam olması nedeniyle gölün diğer kıyısına yakın bir yere doğru uçarak yine beklemeye başladı. Bunun üzerine teknede bulunan görevliler kıyıya geri dönmek zorunda kaldı.

TAKİP ALTINA ALINACAK
İtfaiye ve Orman Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen flamingonun uzaklaşması üzerine yetkililer, flamingonun takip altına alınarak buz kaplı suyun çözülmesini bekleyeceklerini belirtti. Çalışmalardan sonra bir açıklama yapan Karaman İtfaiye Müdürü İsa Kayhan, "Bize önce bu baraj gölünde yaralı bir flamingonun olduğu haberi geldi. Bunun üzerine biz de motorlu bir tekne temin ettik. Buz kaplı göle tekneyi indirdik. Ekiplerimiz buzları kırarak ilerlemeye çalıştı. Fakat flamingonun ayağının kırık olmasına rağmen uçması bizim kurtarmamızı zorlaştırdı. Şimdi biz de artık suyun çözülmesini bekleyeceğiz. Orman Su İşleri Şube Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımız da takip ederek, İtfaiye olarak gereken ne ise yapacağız" dedi.

Karaman Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nazmi Kaplan ise, "Bize de yapılan ihbar üzerine İtfaiye ile irtibata geçtik. Kurtarma operasyonu için tekne temin edildi. Fakat gölün üzerinde buz olması nedeni ile flamingoya yaklaştıkça uçması işimizi zorlaştırdı. Bunun üzerine biz de kuşu takip altına alacağız ve suyun çözülmesinin ardından gerekli kurtarma çalışmasına devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2012 Cumartesi 17:13:44
Güncelleme :21 Ocak 2012 Cumartesi 17:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?