17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Gül Karamanlılara seslendi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Halkın cumhurbaşkanını seçmesini tehlike olarak gördüler ve CHP bunu bozdurmak için Anayasa Mahkemesi’ne gitti" dedi.


Abdullah Gül, partisince Karaman Aktekke Alanı’nda düzenlenen mitingde, bundan 4.5 yıl önce insanların yarın ne olacağını bilemediğini, ceplerindeki paranın bile değeri olmadığını söyledi.


O zaman Türkiye’yi yönetenlerin, ulusun derdine çare olmak için iktidar olduklarını, ancak kendi dertlerine bile derman olamadıklarını belirten Gül, "O günkü kara bulutları defetmek için bizi iktidar yaptınız. Biz de 4.5 yılda gece gündüz çalıştık" diye konuştu.


Konuşması sırasında, kimi vatandaşların DSP, CHP ve MHP’yi protesto etmeleri üzerine Gül, "Yuh’ demeyin, bu Karaman’a yakışmaz, onlar zaten bu kalabalıkları izliyor" dedi.
Artık ülkeye bereket geldiğini ve yatırımların hız kazandığını dile getiren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Karaman’da Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi kuruldu mu? Biz halkı kandırmak için vaatlerde bulunmuyoruz. ’ÖSS’yi kaldıracağız’ diyorlar.


Nereye yerleştireceksin bu çocukları? Biz onun yerine ’yeni üniversite açacağız’ dedik. Sen üniversite imtihanını kaldırsan, gençler koşarak mı, bilek güreşi yaparak mı üniversiteye girecek? Halkın cumhurbaşkanını seçmesini tehlike olarak gördüler ve CHP bunu bozdurmak için Anayasa Mahkemesine gitti. Halka güvenmiyorsanız, o zaman isminizdeki ’halk’ sözcüğünü düşürün." Gül, "Çankaya benim olmayacak, milletin olacak, bundan korkanlar bu ayak oyunlarını oynadılar. Bunun için bakıyorum ki 367’yi geçeceğiz.
Gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ediyorum. Buradaki 3 vekilimiz de seçilirse bu oyunlar bitecek. ’Bu konular kapansın, konuşulmasın’ diyorlar, sanki cumhurbaşkanlığıyla ilgili birşey olmadı" diye konuştu.


Cumhuriyet tarihi boyunca 4 bin 500 kilometre çift yol yapıldığını vurgulayan Gül, kendilerinin ise hizmet süreleri boyunca 6 bin 800 kilometre çift yol yaptıklarını, bunu da 15 bin kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 21:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?