16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Gurbetçi aile düğüne gidecekti

KAZA YAPAN GURBETÇİ AİLE DÜĞÜNE GİDECEKTİ

Konya'da dün gurbetçi ailenin içinde bulunduğu minibüsün tankere çarpması sonucu hayatını kaybedenlerin 17 Temmuz'da Sivas'taki akrabalarının düğününe katılacakları öğrenildi.

Kaza, Konya Ankara karayolunun 18. kilometresindeki Aşağıpınarbaşı Kavşağı'nda meydana gelmişti. Kazanın ardından 5 ferdini kaybeden ailenin Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki evlerine, oradan da Sivas'a düğüne gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre küçük yaşta annesini kaybeden Ömer Başlamış ve 4 kardeşi öksüz kaldı. O sırada Ayrancı ilçesinde terzilik yapan baba Hidayet Başlamış yeniden evlenerek 1974 yılında Almanya'ya çalışmak için gitti. Babanın Almanya'da işçi olduktan sonra ilçedeki 5 çocuğundan 4'ünü Almanya'ya götürdüğünü anlatan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, "Ömer bizim arkadaşımızdı. Annesi öldükten sonra babası yurt dışına götürdü. Orada evlendi. Çoluk çocuk sahibi oldu. Her sene iznini geçirmek için

ilçeye gelirdi. İlçeye bağlı Saray köyüne de ev yaptırmıştı. Almanya'dan ailecek yola çıkmışlar. İstanbul'da bulunan halasının kızı Meryem Ana Kütahya'yı (57) yanlarına aldıktan sonra Konya'ya doğru hareket etmişler. Konya'da bulunan kız kardeşi Meryem Kocagül'ün yanına uğrayacaklar, oradan da ilçeye geldikten sonra 17 Temmuz günü Sivas'ta yapılacak olan yeğeni Şefika Kocagül'ün düğününe gideceklermiş fakat nasip olmadı'' dedi.

İlçe olarak büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Büyükkarcı, ''Ömer'le ben daha bir hafta önce telefonla görüştüm. 6 ay önce benim yanıma gelmişti. İlçemizin su sıkıntısını biliyor ve çözülmesini çok istiyordu. Bana, 'Bir daha izne geldiğimde ilçede sağlıklı su içeceğiz, bana söz ver' demişti. Bir hafta önce de, 'Sözünü yerine getiriyormusun, bak izne geliyorum' dedi. Su birkaç gün içinde ilçemize gelecek, fakat Ömer ve ailesi o sudan içemeyecek'' şeklinde konuştu.

Ömer Başlamış (48) ile eşi Sultan Başlamış (48), Hatice Başlamış (19), Emine Başlamış'ın (14) Konya'dan Ayrancı ilçesine getirilen cenazeleri ilçedeki sağlık ocağı morguna konuldu. Cenazeler, ailenin Almanya'da bulunan oğulları Tuğrul ile Alper Başlamış'ın gelmesinden sonra ikindi namazını müteakip ilçeye bağlı Saray köyde toprağa verilecek. Ayrıca kazada hayatını kaybeden Meryem Ana Kütahya'nın cenazesinin ise İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

KAZA YAPAN GURBETÇİ AİLE DÜĞÜNE GİDECEKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:13:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 13:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?