16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Gurbetçilerden Karaman'a destek

HOLLANDALI GURBETÇİLERDEN KARAMAN'A DESTEK

Hollanda Karamanlılar Vakfı tarafından Türk Kadınlar Birliği aracılığıyla Karaman'da el işi yaparak ev ekonomisine katkıda bulunan ev hanımlarına törenle dikiş makinesi ve dikiş malzemeleri dağıtıldı.

Karaman Belediyesi İşhanı önünde yapılan törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Hürriyet Öcal, kadınların çalışarak, üreterek kendi ayakları üzerinde durabilmelerini istediklerini söyledi. Bunun için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Öcal, "Biliriz ki güçlü ve üreten kadınlar güçlü nesiller yetiştirirler. Biz de üretime katılmak isteyen kadınlara bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için onlara elimizi uzatarak 10 piko makinesi, 2 overlok makinesi, 2 adet fırın ve el sanatları üretiminde kullanılacak malzeme dağıtıyoruz. Bu malzemelerin alınmasında maddi destek sağlayan Hollanda Karamanlılar Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Hollanda Karamanlılar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Muammer Doğru da, önemli olanın insanlara balık tutmasını öğretmek olduğunu söyleyerek, “Bunun için bu malzemelerin alımına yardımcı olduk. İnşallah bu malzemeler üretime katkı sağlar. Vakıf olarak bu tür yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 20:09:03
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 15:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?