17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Hastaları korkutan yangın

Karaman Devlet Hastanesi’nin kalorifer dairesinde gece geç saatlerde çıkan yangın hastanede yatan hastaları korkuttu.

Karaman Devlet Hastanesi’nde gece saat 01.30 sıralarında kalorifer dairesinde brülör borusunun tıkanması sonucu yangın çıktı. Çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alınarak söndürülürken, yoğun duman nedeniyle servislerde yatan hastaların hastane yetkilileri tarafından dışarıya çıkartılmaları istend

i. Ameliyatlı ve yaşlı hastalar, yangın merdiveninden hastane görevlileri ile polisler tarafından sedyelerle dışarıya taşındı. Soğuk hava nedeniyle dışarıda üşüyen hastalar görevlilerce servislerden getirilen battaniyelerle örtüldü.

Daha sonra ameliyatlı ve yoğun bakım hastaları, hastane önünde bekleyen ambulanslarla Karaman SSK ve Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk edilirken, durumu iyi olan hastalar ise yakınları tarafından evlerine götürüldü.

 Olaydan sonra hastaneye gelen Karaman Vali Vekili Dr. Sait Aşgın ile Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Böcü, yangın hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Vekili Sait Aşgın, kendisine verilen ön bilgiye göre, "Saat 01.30 sıralarında hastanenin kalorifer kazanında brülörün tıkanması sonucu yakıtın alev almasıyla birlikte yangın çıkmıştır. Çıkan yangının ise görevliler tarafından kısa sürede söndürülmesine karşın duman çıkışı engellenemediği için hastanenin servislerini duman kaplamıştır. Bu nedenle üzücü bir olaya meydan vermemek içinde serviste yatmakta olan 86 hasta Karaman SSK ve Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk edilmiştir" dedi.

Karaman
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 12:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?