16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Hava kirliliği sınırların altında

Karaman Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Karaman'da hava kirliği değerlerinin sınır değerlerin altında olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Beypınar, düzenlediği basın toplantısında hava kirliliğinin oluşmasında kömür, atık yağ, plastik ve lastik yakılması ile motorlu taşıtların egzoslarından çıkan zararlı gazların etkin rol oynadığını belirterek, "Bu kirletici unsurlarla mücadele amacıyla kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, 2007 yılı içinde ilde çıkartılan yerli kömürlere ait numuneler Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderilmiş, alınan sonuçlar doğrultusunda uygunluk ve satış izin belgeleri tanzim edilmiştir'" dedi.

Karaman'daki kömürcülerin de denetlenip, uygunluk ve satış izin belgeleri bulunan kömürlerin satılmasının sağlandığını belirten Vali Yardımcısı Beypınar, ''Bugüne kadar yapılan ölçümlerde önemli bir kirliliğe rastlanmamıştır. Hava kirliliği konusunda tüm değerler sınırın altında bulunuyor. Ayrıca kirliliği önlemede önemli rol oynayacak doğal gaz çalışmaları devam etmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 18:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?