16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Hayırseverden eğitime destek

KARAMAN'DA HAYIRSEVERDEN EĞİTİME DESTEK

Karaman'ın Ermenek ilçesine daha önce Anadolu Lisesi ile bir yurt yaptıran hayırsever iş adamı şimdi de Fen Lisesi yaptırıyor.

Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever Hasan Kalan tarafından yaptırılacak olan Ermenek Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi'nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Karaman Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Karaman Valisi Fatih Şahin, hayırsever iş adamına teşekkür ederek, Karaman'ın bu kampanyada bir çok ilden ilerde olduğunu söyledi. İyi bir eğitimin iyi fiziki şartlarda yapılabileceğini ifade eden Şahin, "İlimiz bu konuda çok şanslı. Karaman halkı eğitim için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır. Bunun en iyi örneği de hayırsever vatandaşımız Hasan Kalan. Kendisi daha önce Ermenek ilçesine bir Anadolu Lisesi yaptırdı. 200 kişilik yurt inşaatı bitmek üzere. Ermenek Fen Lisesi'nin açılacak olması sebebiyle kendisi yurt inşaatı bitmeden Fen Lisesi binası yaptırabileceğini söyledi. Ben kendisine teşekkür ediyorum'' dedi.

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Hasan Kalan ise, kendisinin çok varlıklı bir insan olmadığını, ilçede varlıklı insanlar arasında bir sıralama yapılsa kendisinin belki 100. sırada gelebileceğini belirtti. Buna rağmen hayır yapmanın zevkini tattığını belirten Kalan, "Fen Lisesi açılacağını duyunca dayanamadım. Hemen talip oldum. Bu hizmetlerle belki varlığım biraz eksiliyor. Olsun, yine de bana yetecek kadar var. Biz çalıştık, kazandık. Öbür dünyaya bir şey götürülmüyor. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin hayır duaları bizim için yeterli. Ermenek'te çocuklarımızın tek kurtuluş yolu okumak. Bizler onlar için şartları sağlamaya çalışıyoruz. İnşallah onlar da okuyup, ilçeleri için bir şeyler yaparlar. İmkanı olan herkesi bu kampanyaya davet ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Ermenek Uysal - Hasan Kalan Fen Lisesi Protokolü, Vali Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun ve hayırsever Hasan Kalan tarafından imzalandı. İmza törenine Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Ermenek Kaymakamı Mehmet Demir, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 16:55:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 17:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?