21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Hırsızlık yapan 3 kişi yakalandı

Karaman'da bakkal ve büfelerden sigara ile gıda ve kırtasiye malzemesi çaldıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dün akşam saat 20.00 sıralarında Karaman Devlet Hastanesi bahçesinde park halindeki otomobil içerisinde bekleyen O.D. (26) ile R.E.'nin (23) durumundan şüphelendi. Şahıslar ve otomobilde yapılan arama sonucu R.E.'nin üzerinde bir adet hançer ile otomobilin bagajında bir çuval dolusu çeşitli markalarda sigara ele geçirildi. Karaman Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen O.D. ile R.E. burada yapılan ilk sorgularında hırsızlık olaylarını S.S. isimli diğer bir arkadaşlarıyla birlikte yaptıklarını itiraf etti.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, diğer hırsızlık şüphelisi S.S'yi de (16), kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Şahıslar sorgularında ayrıca çaldıkları sigaraların bir kısmını ise Külhan Mahallesi 2. İstasyon Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan bir kalorifer dairesinde sakladıklarını söylediler. Şahısların belirttiği yere giden ekipler burada da bir çuval içerisinde 571 paket sigara, gıda ve kırtasiye maddesi ele geçirdi. O.D., R.E. ve S.S., alınan ilk ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, O.D ile R.E.'nin hırsızlık suçundan sabıkalarının olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 15:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet hakan bilgin IP: 88.252.213.xxx Tarih : 7.12.2007 22:17:07

Hırsızlar yakalandıktan sonra kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacak ve de mağdurların mağduriyetleri bir nebze de olsa hafifletilmeyecekse,hırsızların yakalanmaları çok da sağlıklı olmayacağı ve kalıcı bir çözüm olmayacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla hırsızlığa sebep olabilecek etkenlerin ortadan kaldırılması ve hırsızların çalmış olduğu malların satılacağı ve kanalize edileceği yerler kökten kurutulmalıdır. Ayrıca hırsızların kanunlarda 10-15 yıllık caydırıcı cezalar ile cezalandırılmalarına yasalarda yer ayrılmalıdır kanaatindeyim.