16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Hüseyin Çelik Karaman'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti olarak Karaman'ın özlemini çektiği Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'ni kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Bir dizi açılış ve toplantıya katılmak üzere Konya'dan Karaman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik, ilk olarak 2 yıl önce temelini kendisinin attığı Cengiz Orman tarafından yaptırılan Makbule Orman İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. 

Törene Bakan Çelik'in yanı sıra Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan, mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Bakan Çelik, 2 yıl önce bu okulun temelinin atılmasının da kendisine nasip olduğunu, bu törenin bu açıdan kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Karaman'da 2003 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 10 iken bugün Karaman'da bu oran yüzde 50'ye ulaştı. Yani her iki çocuktan biri okul öncesi eğitimini alıyor. Türkiye'de bu yüzde 50 rakamı, 2012 yılında hedeflenen rakam. Yani Karaman bunu şimdiden yakalamış durumda. 

Karaman'da ilköğretimde okula devam etmeyen öğrenci yok. Nitelikli liselerden sadece Anadolu Lisesi varken, bugün bu sayı 3'e yükseldi. Önümüzde turizm Otelcilik Meslek Lisesi eğitim, öğretime başlayacak. Çok az sayıda demode bilgisayarlar vardı. Şimdi Karaman'da 2 bin 300 adet bilgisayarımız ve bilgi teknolojisi sınıflarımız var" dedi. 

Bakan Çelik, AK Parti olarak Karaman'ın özlemini çektiği Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'ni kurmanın mutluluğunu da yaşadıklarını ifade ederek, Karaman'a hükümet olarak ayrıca 6 milyon YTL'lik bir fakülte yapacaklarının da sözünü verdi. Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve davetliler, kurdele keserek okulu eğitim-öğretime açtı. 

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra okulu gezdi. Bakan Çelik içeride okulu gezerken, çocuklar okulun kapısının üzerinde asılı balonları kapıştı.
Bakan Çelik açılışın ardından Belediye Yunus Emre Konferans Salonu'nda "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu bir konferans verdi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2008 Pazar 10:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?