16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

İncesu Mağarası turizme kazandırılıyor

Karaman'da yıllardır atıl durumda bekleyen bin 356 metrelik İncesu Mağarası, önümüzdeki yılın başlarında turizme açılacak.

Taşkale Beldesi Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu, yaptığı açıklamada, beldeye 9 kilometre mesafede bulunan İncesu Mağarası'nın sarkıt, dikit ve traverten havuzları ile bir yer altı cenneti olduğunu söyledi.

Böyle bir değerin yıllardır atıl durumda bulunduğunu, turizme kazandırılmayı beklediğini ifade eden Sunaoğlu, ''Ne yazık ki özellikleri bakımından İncesu Mağarası'nın yarısı kadar bile olamayacak mağaralar bugün herkes tarafından biliniyor, ziyaret ediliyor. Bizim mağaramızı ise sadece bizler biliyoruz. Böyle bir hazine yerinde duruyor ve kimseye faydası yok. Sadece bu mağarayı bilen sayılı kişi geziyor. İçinde düzenleme yapılmadığı için onlar da mağaranın ancak yarısını görebiliyor'' diye konuştu.

Sarkıt ve dikitler onarılıyor

Mağaranın turizme kazandırılması için bu yılın başında Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Karaman İl Özel İdaresi ve Taşkale Belediyesi olarak bir proje hazırladıklarını anlatan Sunaoğlu, şunları kaydetti:

''Bu eşsiz mağaranın turizme kazandırılması için hazırladığımız proje kabul edildi. İlk önce yolun alt yapısı tamamlandı. Bir aksilik olmazsa bahar aylarında asfalt dökülecek. Eylül başlarında ise ihaleyi alan firma aydınlatma ve yürüyüş yolu çalışmalarını başlattı. Mağaranın içinde bin 356 metrelik yürüyüş yolu tamamlandı.'' 

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2012 Pazartesi 18:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?