16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

İnsanlık ölmemiş!

Karaman'da iş aramaya çıkan bir kişi, yolda bulduğu içerisinde altın ve 2 bin liranın üzerinde para olan bayan çantasını polise teslim etti.

Edinilen bilgiye göre, evli olduğu öğrenilen 30 yaşındaki Bülent Soylu, sabah erken saatte Doğu Kışla Mahallesi'ndeki kirada oturduğu evinden çarşı merkezine iş aramaya çıktı.

Cebinde dolmuş parası bile olmayan Soylu, yolda yürüdüğü sırada park halindeki bir otomobilin yanında bayan çantası fark etti. Çantayı yerden alarak içine bakan Soylu, içinde 2 bin liranın üzerinde para ile altınlar bulunduğunu gördü. Çanta ile birlikte şehir merkezine gelen Bülent Soylu, ilk gördüğü polis ekibinin yanına yaklaşarak çantayı verdi. Polis, Soylu'ya bu davranışından dolayı teşekkür ederken, çantanın sahibini bulabilmek için çalışma başlattı.

"VİCDANEN ÇOK MUTLUYUM"

Daha önce kaynak ustası olarak çalıştığını ve 1 yıldır işsiz olduğu söyleyen Soylu, "Evden çıktım, çarşı merkezine doğru yürürken yolda çanta buldum. İnsani görevimi yaptım, getirdim polislere teslim ettim. İçinde paralar ve altın olduğunu görünce polise teslim ettim. Ben iş aramaya çıkmıştım. İşsizim, Allah'ın izniyle de bir iş bulabilirsem çalışacağım. Ben bu parayı buldum ama belki de bu kişinin ihtiyacı vardı. Belki hastası vardı. Belki ihtiyacı var, belki de yok. Belki de yeni emekli maaşını çekti.

Ben de herkese duyuruyorum. Hiç kimse paramızı düşürdüğü anda cebine koymasın. Bu dünyada yersen öteki tarafta çıkar. Vicdanen çok mutluyum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2012 Pazartesi 18:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?