16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

İş adamı kardeşlerden bağış

İŞ ADAMI KARDEŞLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ

Karaman'da babalarını böbrek yetmezliğinden kaybeden iş adamı Özdağ kardeşler, Karaman Devlet Hastanesi bünyesindeki diyaliz merkezini 100 bin lira harcayarak yeniledi.

Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi önünde düzenlenen törende hastane başhekimi Metin Doğan, iş adamı kardeşlere bağışları için teşekkür ederken İl Sağlık Müdürü Adem Kucur, anlamlı bağışın örnek olmasını istedi.

İş adamı Bekir Özdağ ise, bir sağlık kuruluşuna yardım yaptıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Babaları Kamil Özdağ'ın Karaman'ın tanınmış tüccarlarından hayırsever bir kişi olduğunu ifade eden Özdağ, “Bizlerin ve Saray Holding'in bugünlere gelmesinde, babamızın ilkelerinin rolü çok büyük. Bu sağlık biriminin yapılmasındaki katkımızın ailemiz için çok ayrı bir önemi var. Babamızı, 1969 yılında karlı bir kış gününde böbrek yetmezliği nedeniyle kaybettik. O zamanın şartlarında, gerek sağlık kuruluşlarının yetersizliği gerekse tıbbi teknolojilerin bu günkü gibi olmayışı bize bu kaybı yaşattı. 'Başka babalar, başka insanlar sıkıntı çekmesin' diye biz bu yardımı yapıyoruz. Babamızın ilke ve prensipleriyle çalışarak geldiğimiz bugünlerde babamızın adını yaşatacak eserler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Özdağ ailesini her alanda yaptıkları çalışmalardan dolayı takdir ettiğini belirtti. Diyalizin ne demek olduğunu Özdağ ailesinin babalarını kaybederek çok iyi bildiğini kaydeden Vali Kahraman, Karaman’a yapılacak yeni hastanenin 1 yıl erken bitirileceğini açıkladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir görüşme yaptıklarını dile getiren Vali Kahraman, “Devlet Hastanemiz 2013 yılında tamamlanacaktı. Sağlık Bakanımıza yaşanan sıkıntıları aktararak yeni hastanenin erken bitirilmesi için talepte bulunduk. Sayın bakanımızda gelecek yıla hastaneyi yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. İnşallah yeni hastanemiz önümüzdeki yıl hizmete girmiş olacak” diye konuştu.

Vali Kahraman konuşmasının sonunda Bekir Özdağ’a bağışları için plaket verdi.

Yenilenen diyaliz merkezinin kurdelesini Vali Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, İl Sağlık Müdürü Adem Kucur ve Bekir Özdağ birlikte kesti. Protokol tedavi gören diyaliz hastalarını da ziyaret etti.

İŞ ADAMI KARDEŞLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ
İŞ ADAMI KARDEŞLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ
İŞ ADAMI KARDEŞLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 14:36:00
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 00:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?