16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

İşçilere silahlı saldırı: 1 ölü, 5 yaralı

Karaman'da telefon kablosu döşeme çalışması sırasında elektrik hattının kopmasına neden olduğu iddia edilen işçiler, elektrik kesilince tarlalarını sulayamayan bir grubun silahlı saldırısına uğradı.4 zanlının araçtan açtığı ateş sonucu, işçilerden biri hayatını kaybederken 5 işçi ise yaralandı.

Olay, Karaman Ereğli Karayolu'nun 8. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yeraltı kablolarını döşeyen özel şirket çalışanları işçiler B.E. (45), H.K. (28), Z.U. (28), R.Y. (50), O.Ç. (18) ve R.U. (35) çalışma sırasında iş makinesiyle elektrik hattını kopmasına neden oldu. O sırada çalışma yapılan yerin yakınında tarlalarını sulayan Y.D. (19), A.D. (48), T.D. (18) ve H.D. (25) elektriğin kesilmesi yüzünden işçiler ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Y.D, A.D, T.D. ve H.D'nin içerisinde bulunduğu araçtan av tüfeği ile işçilerin üzerine ateş açıldı. Yaralanan 6 işçi, ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan B.E., hastanede hayatını kaybederken, diğer yaralılar tedavi altına alındı. Olaya karışan Y.D, A.D, T.D. ve H.D. ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

 

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?