16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kadın çiftçilerin kıyasıya yarışı

KARAMAN'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının düzenlediği Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışmasının 2010 yılı Karaman il finali elemeleri yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan yarışmaya Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru ile kadın çiftçiler katıldı. Tarım İl Müdürü Hikmet Doğru, tarım sektöründe kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 84 gibi yüksek bir rakam olduğunu belirterek, “Bunların yüzde 77'si herhangi bir ücret almaksızın ücretsiz aile işçiliği şeklinde istihdam edilmektedir. Ülkemizde 2008 yılı verilerine göre istihdama katılan kadınların yüzde 42.1'i tarım kesiminde, yüzde 15.7'si sanayi sektöründe yüzde 42.2'si ise hizmetler sektöründe çalışmaktadır. Kayıt dışı olarak ücretsiz aile işçisi konumunda tarımsal faaliyetlerle uğraşanların yüzde 20.6'sı erkeklerden oluşurken, yüzde 79.4'ünü kadınlar oluşturmaktadır. Bu durum hem üretimde, hem de ailenin beslenmesinde görev alan kadınlarımızın çalışma şartlarını ve standartlarını da düşürmektedir ve zorlaştırmaktadır” dedi.

Yarışmaya Sudurağı, Morcalı, Kisecik, Kılbasan, Göcer, Çukurbağ, Başharman, Ermenek ve Ayrancı ekibinden kadın çiftçiler katılırken, çekişmeli geçen yarışmada Morcalı ekibi 15 sorudan 10'unu doğru yanıtlayarak birinci oldu. Yarışmada ikinciliği Göcer, üçüncülüğü ise Ayrancı ekibi kazandı. Yarışma sonunda katılanlara çeşitli hediyeler verilirken, yarışmanın birincisi Morcalı ekibi ise 26 Mart'ta yapılacak bölge yarışmasında Karaman'ı temsil edecek.

KARAMAN'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:09:04
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 14:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?