16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kanalizasyon sorunu çözülüyor

SARIVELİLER'DE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

Karaman'ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçenin kanalizasyon sorununun çözümü için çalışmaların sona geldiğini, kanalizasyon ihalesinin yapıldığını söyledi.

Başkan Samur, bir yerleşim yerinin altyapı çalışmaları bitmeden, yer üstüne yapılacak her türlü yatırımın boşa gideceğini belirterek, "Altyapı çalışmaları dendiğinde de ilk olarak kanalizasyon akla geliyor. 1989 yılında çıkan kanunla ilçe olma hakkını kazanan Sarıveliler'in hızlı bir değişim göstermesine rağmen birçok sorununu da çözebilmiş değil. İlçemizin dağınık yerleşimi hizmetleri de etkiliyor. Bizim şehircilik anlayışımıza göre hızlı bir değişim bekleniyorsa, altyapı çalışmalarının bir an önce bitirilmesi lazım. Çünkü altyapı çalışmaları bitirilmeden kentin üstüne yapacağınız yatırımlar günü kurtarmak için yapılan yatırımlar olur. Bu sebeple göreve geldiğimiz günden bu yana altyapı sorunlarının çözümü için projeler üzerinde çalıştık. Bu çalışmalar da meyve vermeye başladı. 2010 yılı ilkbaharında yapımına başlanılacak olan Sarıveliler kanalizasyon çalışmasıyla ilgili süreç hızla işlemektedir. Geçtiğimiz günlerde Konya'da kanalizasyon ihalemiz gerçekleşmiştir. Toplam kanalizasyon şebeke uzunluğu 39 bin 375 metredir'' dedi.

Sarıveliler için hayati önem arz eden kanalizasyon, diğer hizmetlerin lokomotifi niteliğinde olduğuna dikkat çeken Samur, ''Kanalizasyonla birlikte üst yapıdaki eksiklikler ve projelerin hızla hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar ivme kazanacaktı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 12:56:02
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 13:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?