16
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMAN

Kantürk, 5 yılın hesabını verdi

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, görev süreleri içerisinde hiçbir hukuksuz ve adaletsiz işin içinde olmadıklarını söyledi.

Karaman Belediye Meclisi 2008 yılı son toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ali Kantürk, yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Kantürk, “Kanalizasyon çalışmaları, telefon ve elektrik kablolarının yerin altına alınması, yağmur suyu hattı, içme suyu şebeke yenilenmesi ve doğalgaz çalışmalarıyla altı koldan altyapı çalışmaları yapıldı. 54 mahallemizde asfaltlanmadık bir yer bırakmadık. 2008 yılında ilimizde 22 bin konut ve iş yerine doğalgaz ulaştı. 2009 ve 2010 yıllarında şehrin geneli doğalgaza kavuşacaktır. Çok zor ama bir o kadar gurur verici bir proje olan Katı Atık Tesisimizi 81 il arasında en önde tamamlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2008 yılında önemli projelerden birisi de İbrala Barajı'ndan su temini. Bu çalışmaların yüzde 60'ı tamamlandı" dedi.

Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliği ile orta ve alt gelir grubu için bin 600 konutun şehre kazandırıldığını da ifade eden Başkan Ali Kantürk, "Organize Sanayi Bölgemize 40'a yakın tesisin kurulmasını sağladık. Bu tesisler tam çalışmaya başladığında ilimizde büyük bir oranda işsizlik azalacaktır. 2008 yılında Karaman'ın tanıtımına katkı sağlamak için Türk Dil Bayramı'nı uluslararası boyuta taşıyarak başarılı bir şekilde kutladık. Önümüzdeki süreçte Dil Bayramı'nın bir ayağını da 2010 yılında bir gününü Belçika'da Türk günü olarak kutlayacağız. Tarihi kentler birliğine üye olduk. Karaman Belediyesi restorasyon çalışmalarını hızlandırmış ve devam etmektedir. Sosyal belediyecilik projelerimizi çoğalttık. Sevgi Evi projemizle hanımlarımız için sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir yer oluşturduk" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ali Kantürk, asla seçim politikası uygulamayacaklarını belirterek, "Görevimiz boyunca beş yıldır hukuksuzluk ve adaletsizlik yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 20:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?