21
Mayıs
2024
Salı
KARAMAN

Karaman, Dil Bayramı'na hazırlanıyor

Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Karaman’da önümüzdeki yıl 10-13 Mayıs tarihleri arasında 45.’si kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri’nin görkemli bir şekilde kutlanmasının en büyük amaçları olduğunu söyledi.

Valilikte Belediye Başkanı Ali Kantürk ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Güzeloğlu, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi anma törenleri için Ankara’da yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Vali Güzeloğlu, önümüzdeki yıl 45.’si kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma törenlerinin görkemli bir şekilde yapılmasının en büyük amaçları olduğunu belirterek, "Karaman her yıl kutladığı Türk Dil Bayramı ile önemli bir misyonu yüklenmektedir. Dil bayramının bir önceki yıla oranla 2005 yılı ve bundan sonraki yıllarda daha görkemli kutlanabilmesi için girişimlerimiz sürüyor. Ankara’da yaptığımız toplantıda ilk olarak daha önce yapılan toplantılarda alınan karar gereğince kardeş il seçimine ilişkin henüz bildirimde bulunmayan Türk cumhuriyetlerinin önerilerinin görüşmelerini yaptık" dedi.

Vali Güzeloğlu, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma törenlerinde verilecek ödüller hakkında da bilgi vererek, "Ocak ayı içerisinde ödül verilmesi öngörülen kişiler ve değerli bilim adamlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili diğer kuruluşlar tarafından belirlenecek ve kamuoyuna açıklanacak" şeklinde konuştu.

KARAMAN (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 15:07:04
Güncelleme :24 Ocak 2005 Pazartesi 15:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?