17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman: AKP'li vekiller köyleri ziyaret etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu ve Konya Milletvekili Mustafa Ünaldı, köy gezisi düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekilleri Çavuşoğlu ve Ünaldı, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Peker, Köy Hizmetlleri Genel Müdür Yardımcısı Ahat Özdemir, Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Haydar Koçaker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tügem Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk’le birlikte Konya’nın Karapınar İlçesi’ne bağlı Hasanoba Köyü ile Karaman’ın Akçaşehir Beldesi’nde incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Akçaşehir Beldesi’nde elma üreticileriyle görüşen ve kendi geliştirdiği bir projeye destek isteyen Milletvekili Çavuşoğlu, "Akçaşehir elmasının ününü biliyoruz. Akçaşehir elma diyarı. Fakat üretici mağdur. Buradaki mağduriyetin önlenmesi için sizlerin izni olursa araştırma için buraya yetkililer göndereceğim. Mühendisler, buranın üretimi, kapasitesi hakkında tespitlerde bulunacaklar. Daha sonra soğuk hava deposu, şoklama ve ambalaj tesisi için çalışmalarımız olacak. Benim sizden istediğim; kasabada bir kooperatif kurun. Devlet bu tür işletmelere yüzde 60 teşvik veriyor. Ben size kredi bulacağım. Bulunan kredi 2 yıl ödemesiz, sonra da düşük faizli olacak. Bu tesisler burada kurulursa ürettiğiniz elmayı direkt ihraç etme şansınız olacak. Şoklama tesisinde elmanız, dalından koparıldığı lezzette olacak. Civar illerin şoklama ihtiyacını da karşılayacaksınız. Benim sizden isteğim; bana bu kurulacak işletmelere onay vermeniz. Çünkü bu işletmeyi belde olarak sizler işleteceksiniz" dedi.

KARAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 14:49:38
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?