17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman: KTSO'dan bilimsel çalışmalara destek

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu, Karaman ile ilgili yapılacak bilimsel çalışmalara maddi destek verme kararı aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bilgin, hızla gelişen Karaman’ın daha ileriye gidebilmesi için bilimsel araştırmalara ihtiyaç olduğunu belirtti. Bilgin,"Bunun için Yüksek Lisans Tezleri, Doktora Tezleri ve diğer resmi projelere destek verme kararı aldık. Bize tez hazırlayan tüm üniversite öğrencileri, doktora tezi hazırlayanlar, bilimsel araştırma yapanlar başvurabilir. Çalışmaların Karaman ile ilgili olması gerekiyor. Adaylar oda başkanlığımıza isteklerini bildiren bir dilekçe ve ilgili resmi kurum danışmanınca onaylanmış tez konu başlığını, çalışmanın özetini ve detaylı amaçlarını gösteren bir raporla başvuracaklar. Kayda değer görülen tüm projeler desteklenecektir" dedi.

Yapılacak çalışmalarda, yüksek lisans tezlerinde 2 yıl içinde bitirilmek şartıyla yıllık 500 milyon lira, doktora tezleri için 3 yıl içinde bitirilmek kaydıyla yıllık bir milyar, diğer resmi projeler için de yıllık 750 milyon lira maddi destek verileceği belirtildi.

Açıklamada, araştırmanın önemli görülmesi halinde yapılan yardımların artırılacağı ifade edildi.

KARAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:09
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?