17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman: Ülkücüler hükümeti protesto etti!

Karaman’da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşle Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti protesto edildi.

Yaklaşık 500 kişilik ülkücü grup, Aktekke Camii karşısındaki Ülkü Ocakları binası önünde toplanarak İsmet Paşa Caddesi boyunca yürüdü. Ellerinde çeşitli pankartlar ve Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları ile yürüyen ülkücüler, Atatürk anıtına gelerek burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı söyledi.

Ülkücü gençlerin ellerinde "Hepimiz birer Denktaş’ız", "Denktaş’ın birer danışmanı olacağız", "Kürdistan’a geçit yok", "Musul Kerkük Türk’dür, Türk kalacaktır", "Yeni Lira değil Yeni Türk Lirası", "Milli görüş gömleğini çıkardılar, USA-AB gömleği giydiler" ifadelerinin yazılı olduğu pankartları taşıdıkları görüldü. Yürüyüş esnasında ülkücü gençler en çok "Barzani şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attılar.

Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Sefa Lök, burada yaptığı konuşmasında, AK Parti iktidarının Ortadoğu bölgesinde geliştirdiği emperyalist planları ile Avrupa Birliği-Türkiye üzerindeki milli varlığı ortadan kaldıracak akıl almaz dayatmaları ve bunlara her yönü ile çanak tutan bir iktidar görünümünde olduğunu ileri sürerek, "AK Parti iktidarı adeta Türkü yok etme yemini etmiş gibi çalışmaktadır. Milli davalarda hep Türk Milleti’nin aleyhine çalışan AK Parti bunun bir örneği Kerkük, Musul ve halen Kıbrıs üzerinde göstermekten çekinmemektedir. Barzani ile Talabani’nin Kürdistan’ı resmen kurma çalışmalarına karşı sessiz kalmayı tercih etmektedir. ’Kürdistan’dan gelen haberler bizi mutlu ediyor’ diyen bir Başbakan Kürtleri adeta motive etmektedir" dedi

Yapılan bu konuşmalardan sonra protesto yürüyüşü olaysız olarak bitti ve yürüyüşe katılanlar sessizce dağıldı.

KARAMAN
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 00:00:18
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?