17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman Belediye Başkanı'na saldırı

Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk'ün makam aracının önünü araçla kesen 10 kişilik bir grup, başkana fiili saldırıda bulundu. 

Belediye Başkanı Ali Kantürk, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı'ndan çıkışında makam aracının yanına yaklaşan bir araçtan inen yaklaşık 10 kişilik bir grubun etraflarını sardığını ve kendisine karşı fiili saldırıya başladıklarını belirterek, "Bir anda şaşırarak olayı yatıştırmaya çalıştım ve konunun bir ruhsat meselesi olduğunu anladım. Zaten bununla ilgili geçtiğimiz günlerde de birkaç sefer bana karşı taciz olayı olmuştu. Belediye olarak 5366 yasa gereği kültür varlıklarını koruma ve yenileme alanlarıyla ilgili bir projemiz vardı. Bu da kale ve çevresinde yeniden düzenleme projesiydi. Bununla ilgili İdare Mahkemesi'nin de oradaki bir işletmeciyle ilgili ruhsat iptali vardı. Bugün, bu işletme sahiplerinin fiili saldırısına maruz kaldım. Bu kargaşa sırasında bu tip hukuk dışı olaylarla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini kendilerine de söyledim. 'Toplum ve kamu menfaati için, bizim her zaman hukuk çerçevesinde çalışmalarımızı yürüteceğimizi ve kendilerinin de sorunu varsa bunun yine hukuk çerçevesinde çözüleceğini ifade ettim ve hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmesin' dedim. Ondan sonra böyle bir saldırıya maruz kaldım. Yaşanan olaydan sonra şahıslar hakkında adli mercilere şikayetçi oldum ve tahkikat başladı. Her zaman memleketim ve şehrim için gövdemi ortaya koydum. Allah'ın bana verdiği bir candır. Ne zaman nerede öleceğimizi de Allah bilir. Bu olay bizim hiçbir zaman şevkimizi kırmaz, aksine hizmet aşkımızı daha da artırır. Bu tip şehir eşkiyalarına da güvenlik güçlerimiz fırsat vermeyecektir, bunun bilinmesini istiyorum" dedi. 

Başkan Kantürk, kendisine fiili saldırıda bulunanlardan 2 kişinin polis tarafından yakalandığını, diğerlerinin ise arandığını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 11:33:30
Güncelleme :2 Eylül 2006 Cumartesi 11:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?