17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman Çöl Olmasın Projesi

AROMA, "Karaman Çöl Olmasın Projesi" çerçevesinde sürdürdüğü Çiftçiye Ücretsiz Fidan Dağıtım Organizasyonu ile bu yıl yine 100.000 fidan dağıttı. Fidan dağıtım organizasyonunun bu yılki bölümü, Karaman Tesisleri'nde gerçekleştirilen törenle tamamlandı.

Fidan Dağıtım Töreni, 25 Mart 2008 tarihinde tarihinde Aroma Karaman Tesisleri'nde Aroma Yönetimi ile birlikte Karaman Valisi Fatih Şahin, Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk, Tema Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Y. Gürses, Meyed Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, diğer protokol mensupları, basın ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Tarıma, çevreye katkı sağlamak ve köylüyü kalkındırmak için geçmişten beri çiftçiye verdiği desteği "Ücretsiz Fidan Dağıtım Kampanyası" ile devam ettiren Aroma, bu yıl da geçen yılki gibi 100.000 fidanı çiftçiye ulaştırdı. Dağıtımın 93.000 adeti elma fidanı, 7.000 adeti ise vişne fidanı olarak belirlendi. Vişne fidanları Bilecik Yenipazar'da dağıtılırken, elma fidanlarının dağıtımı Karaman ve çevresinde planlandı. Karaman Bölgesi'ndeki elma plantasyonunun arttırılarak, meyveciliğe ve ekolojik dengenin korunmasına destek verilmesi ayrıca köylünün gelirinin çoğaltılması amaçları doğrultusunda çalışmalara başlayan ve sürdüren Aroma, bu yılki dağıtımla birlikte 3 yılda toplam 250.000 fidanı çiftçiye ulaştırdı.

Aroma, yapılan törenle "100,000 Ücretsiz Fidan Dağıtımı"nın bu yılki dönemini tamamlarken, "Karaman Çöl Olmasın" sloganı ile hayata geçirilmesini hedeflediği; 12 Yılda 10 milyon fidanın köylüye / çiftçiye ulaştırılacağı büyük projesini de başlattı. Tema, bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara katkı koymaya sıcak baktığını belirtti. Aroma, bu büyük projede, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurumları ve belediyelerle birlikte çalışmalarını sürdürecek.

kurumsalhaberler
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akçal IP: 85.106.234.xxx Tarih : 31.03.2008 20:31:51

Büyük firma böyle olunur.Vatanını milletini halkını sevenlere ne denir ki? Ancak şapka çıkartılır.Tüm AROMA ailesi tebrik eder,hayırlı kazançlar dilerim.