17
Mayıs
2024
Cuma
KARAMAN

Karaman dil bayramına hazır

KARAMAN DİL BAYRAMINA HAZIR

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, 9-13 Mayıs tarihleri arasında 734'üncüsü kutlanacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Törenleri'nin görkemli bir şekilde kutlanmasının en büyük amaçları olduğunu belirtti.

Polisevi'nde Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Süleyman Kahraman, törenlerin 10 Mayıs'ta İstanbul Haydarpaşa Garı'ndan kalkacak Türkçe Treni'nin yola çıkışıyla başlayacağını belirterek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Türkçe Treni'ni Haydarpaşa Garı'ndan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Karamanlı bakanların ve milletvekillerinin uğurlayacağını belirten Kahraman, "Türkçe Treni Bilecik ve Eskişehir'de karşılanıp söz konusu illerde değişik etkinlikler yapılacak. Trende çok sayıda öğrenci ve vatandaşın yanı sıra değerli sanatçılar da olacak. 11 Mayıs'ta Karaman'da görkemli bir tören ile karşılanacak Türkçe Treni ve yolcuları ile birlikte ildeki programlar başlayacak" dedi.

Kahraman, tüm değerlerin yaşatılmasına ve geleceğe taşınmasına Türk dilinin vesile olduğuna dikkati çekerek, "Türkçe yazmanın Türkçe konuşmanın hor görüldüğü bir dönemde ana dilimiz Türkçe'yi devlet dili ilan eden Karamanoğlu Mehmetbey ile yine bu toprakların yetiştirdiği gönül eri Yunus Emre de şiirleriyle yalnızca duru Türkçe'ye yer vermemiş, Türkçe'nin gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Konuşma dili olarak en az 5 bin yıllık, yazı dili olarak yaklaşık bin 400 yıllık bir geçmişe sahip olan Türkçemiz edebiyat ve sanat dili olarak da gelişmiştir" şeklinde konuştu.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da, etkinliklerin Türkiye Cumhuriyeti Tanıtma Fonu'nun katkıları ile gerçekleştirileceğini belirterek, Karaman'daki programda ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu ve sanatçı Kubat'ın konser vereceğini söyledi. Yavuz Bülent Bakiler'in konferansa konuşmacı olarak katılacağını da belirten Uğurlu, "Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Törenleri gerekli altyapı hazırlanarak bir yıla yayılacak. 'Karaman'ı aydınlatan 40 kandil' sloganı ile Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis, Hz. Yunus Emre ve Şeyh Edebali gibi değerler her ay değişik organizasyonlarla anlatılacak" şeklinde konuştu.

KARAMAN DİL BAYRAMINA HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2011 Cuma 17:49:02
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 15:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?